Vermogensvisie doorgelicht

Advetorial

Aandelen zullen in de toekomst weer stijgen, maar is het nu al een aankoopmoment? Natuurlijk kan niemand dit juist voorspellen.
Wat je nu wel kan doen is aandelen kopen tegen fikse kortingen. Maar wat heb je aan een korting als blijkt dat het bedrijf daarna opeens slechte resultaten bekend maakt? Of erger …

Daarom moet je als belegger altijd goed de bedrijven bestuderen die je wil aankopen. Iets wat ik al vaker heb vermeld op SlimmeBeleggers.com

Zoals een tuinman

Maar hoe vind je nu goede aandelen? Dat is niet altijd gemakkelijk. Je kan alles zelf doen, maar daarvoor moet je wat economische kennis voor hebben (balans lezen, sectorevoluties bestuderen enz). Daarom is het soms handig om advies in te winnen.  Vergelijk het met je tuin, als je een grote sier of moestuin hebt kan je die volledig zelf onderhouden. Sommige mensen doen dit nu eenmaal heel graag en zien dit als hobby. Andere besteden alles uit aan een tuinman omdat ze wel de lusten van hun tuin willen maar niet het werk. Nog andere personen doen beide: ze werken wat in hun tuin en soms huren ze een tuinman in voor moeilijkere klusjes. Uiteraard doet een tuinman dit niet gratis en moet je hem betalen.

Vermogensvisie

Bij beleggen kan je je ook laten bijstaan door verschillende beleggingsadviseurs. Eentje ervan is Leon Hillen, een van de mannen achter Op zijn website vond ik het volgende:

Leon HillenDe werkwijze van Leon Hillen richt zich vooral op het beleggen in individuele aandelen, waarbij Leon op zoek is naar achtergebleven fondsen of bovengemiddeld kansrijke situaties. Van stockpicking heeft hij zijn specialiteit gemaakt, met daarbij een voorkeur voor mid-, small- en zelfs microcaps. De Euronext beurzen van Amsterdam, Brussel en Parijs vormen zijn voornaamste speelveld, met af en toe een uitstapje richting Duitsland of Noord-Amerika. Daarnaast is hij ervan overtuigd dat het voor het succesvol beleggen op lange termijn van belang is vroegtijdig de juiste wereldtrends op de financiële markten te onderkennen en er op in te spelen. Hij is aldus steeds op zoek naar welke sectoren, landen of regio’s en nieuwe technologieën in de wereld een voorname rol gaan innemen. Deze trends bespeelt hij bij voorkeur via de betere beleggingsfondsen van gerenommeerde aanbieders.

Daarom dat het mij eens interessant leek om deze beleggingsdienst eens van grondig te bekijken. Vooral omdat ik al enkele maanden ingeschreven was op zijn nieuwsbrief. En die biedt een leuke kijk op de beurs. Een mailtje en een proefabonnement later kon ik hun
eens grondig bestuderen.

Op hun website vond ik dat bestaat uit vier grote onderdelen:

  • Positie Advies In deze rubriek worden nieuwe aandelen besproken die je kan overwegen om in je portefeuille te nemen. Een uitleg met cijfers en grafiekjes van z’n tweetal bladzijden wordt meegegeven bij een advies. Natuurlijk beslis je dan zelf wat je met dit aangeboden idee doet. Leuk is dat er altijd een koersdoel gegeven wordt. Niet dat ik daarin geloof, maar het helpt wel als schrijver om de richting aan te geven.
  • Positie Update Bij positie update worden zoals de naam al uitschijnt de aandelen besproken die al eerder als advies zijn opgedoken.
  • Watchlist Op dit lijstje staan een aantal aandelen die men bij
    in het oog houdt. Ze zijn nog niet zo goed dat ze als advies worden gemeld, maar wel het bekijken waard.
  • Beurslog
    Een overzicht van alle verstuurde nieuwsbrieven.

Conclusie

is een degelijke beleggingssite. Met verschillende maandelijkse updates is deze website een continue stroom van beleggingsideeën. Je vraagt je nu natuurlijk af of alle adviezen succesvol waren? Natuurlijk niet, er zitten ook enkele serieuze verliezen tussen zijn adviezen. Zo staan er tussen de lopende posities enkele enorme verliezen. Maar je kan deze heel duidelijk opzoeken op hun website. Ze worden dus niet ergens weggestoken. Maar wie kan wel zeggen dat het afgelopen jaar als belegger succesvol was? Overal is de score van wel goed:

Overzicht van Gesloten Positie Adviezen:
2008 Gem. +43,36% – 2007 Gem. +13,76% – 2006 Gem. +21,35% – 2005 Gem. +51,70% – 2004/2002 Gem. +24,17%
Opgelet voor 2008 zitten er hier de open posities (waarvan een groot aantal met verliezen niet tussen).

De prijs van is momenteel 199 euro voor een jaarabonnement. Dat is zowat de prijs dezelfde prijs als de meeste beleggingsbladen.  Dit bedrag moet je dan ook zien als een investering in een tuinman voor je vermogenstuin :-)

Maar test eerst zijn gratis nieuwsbrief eens uit.  Nu met een gratis stockpicking rapport. Het kost je niets en je hebt weer wat interssante lectuur bij:

Reageer