Hoe belegt een SlimmeBelegger €1 miljoen?

Hoe vaak heb je het er niet al eens overgehad: Als ik de loterij won, ik zou …

Ikzelf heb dat ook al vaak gezegd, maar wat ik vandaag zou doen?
Ik zou het nu beleggen, een goede spreiding natuurlijk en een deel cash aanhouden maar ook enkele leuke dingen kopen.

Reken even mee:

€ 100 000 zou ik gebruiken om mij echt te laten gaan: een leuke vakantie, een nieuwe auto, wat elektronische spullen,… en ik zou nog geld overhebben denk ik.

€ 100 000 zou ik beleggen in fysiek goud en zilver. Waarom?
Omdat door de economische crisis en daar door de forse daling van alle grondstoffen er een risico bestaat op deflatie. Dat is een van de ergste problemen die de economie kan overkomen. Maar de overheden doen er alles aan om dit te voorkomen. De centrale banken pompen massaal extra geld in de economie, en dat leidt tot inflatie. Het motto van Trichet (ECB) en Bernanke (FED) moet zijn: liever een stevige portie inflatie dan de horrordeflatie. Een leuk grafiekje over de FED vind je in dit artikel.

€ 100 000 in goud en zilvermijnen. Omwille van de forse onderwaardering van deze mijnen en omwille van dezelfde reden als ik in fysiek goud en zilver zou beleggen. (Lees ook: Het moment van de waarheid voor goud?)

€ 150 000 in aandelen van bedrijven die in de energiesector actief zijn. Goedkope olie gaat geen jaren duren. Maar enkel investeren in oliebedrijven zou ik zeker niet doen. Een mooie mix tussen nutsbedrijven (Suez,…), olie-aandelen (ConocoPhilllips, …), milieuvriendelijkere bedrijven (Sapec, …) lijkt mij ideaal.

€ 200 000 in  meer technologische bedrijven. Enkel ondergewaardeerde aandelen natuurlijk. Of bedrijven die correct gewaardeerd zijn maar een hele mooie toekomst kunnen hebben. Voorbeelden? Metris, TomTom, Philips, Punch International, …

€ 150 000 euro in farmaceutische aandelen. Met de vergrijzing voor de deur is het namelijk interessant om ook deze stabiele groeimarkt in portefeuille te hebben.
Trouwens mensen besparen in tijden van recessie echt niet op medicijnen. Hier denk ik aan ondermeer:  Sanofi-Aventis en Omega Pharma, …

€ 200 000 euro zou ik momenteel cash houden. Voor koopjes die we nog kunnen ontdekken en om op andere zaken te kunnen in spelen.

spreiding1

Opmerking:
Deze samenstelling is puur fictief. Ik zou namelijk ook delen in beleggingsfondsen kunnen steken.
Mocht je je hieraan spiegelen voor je reële beleggingsportefeuille, weet dan dat je zelf onderzoek moet doen naar de individuele aandelen die je koopt.
Beleggen in aandelen of goud en zilver houdt risico’s in.

11 reacties op “Hoe belegt een SlimmeBelegger €1 miljoen?”

 1. Chri says:

  Spijtig dat er zo weinig mensen aan anderen denken:
  ik zou de kinderen een deel gunnen en de daklozen in de buurt

 2. buster says:

  als ik zoveel geld zou winnen dan zou ik een gedeelte aan mijn enige dochter geven en de rest zou ik beleggen in aandelen hopelijk overkomt het mij

 3. danny says:

  Ik zou het op mijn spaarrekening plaatsen voor later!

 4. denise says:

  Verdelen onder de armen

 5. JOHNNY BIERENS says:

  10% OP SPAAR REKENING
  50% IN OBLIGATIES
  25% INTAK 21 PRODUKTEN
  15% IN AANDELEN

 6. evy says:

  ik zou vastgoed kopen en verkopen kortom ik zou zelf bank spelen en met de winst naar het buitenland trekken en daar een zaak opstarten .KORTOM IK ZOU HET GROOTS ZIEN
  wedden dat ik het kan !!!

 7. Marco says:

  Ik merk op dat Denise citeert:Verdelen onder de armen……..

  Bedoelt ze de 3e wereld??

  Of bedoelt ze haar eigen armen,in dit geval
  zal ze 1/2 miljoen euro onder haar linkerarm leggen en 1/2 miljoen euro onder haar rechterarm,zo is het mooi verdeeld onder de armen mijn gedacht…………..

 8. mokromix says:

  ik zou met 1miljoen naar het buitenland gaan daar wa appartemenblokken neerzetten of huize bouwen en dan verhuren zo blijft het geld binnestromen en ook beleggen in aandelen en obligaties en voor de rest een paar zaken over nemen 😉

 9. Johnny says:

  1 miljoen
  investeer 500.000 in een stabiel goedkoop land wat wel aangesloten is bij de eu ivb
  u het in de toekomst wil verkopen.

  Zoek in dit land een bedrijf dat een product maakt of kan gaan maken
  dat weinig andere landen maken
  zorg dat het zo gemoderniseerd word dat het te duur is om een zelfde fabriek in een ander land te maken maar wel veel in andere landen kan worden verkocht.
  succes verzekerd.

  250.000 in een verzekeringsmatschapij die een grotere partij wil overnememen om een cocurerende possitie te behouden dit blijkt al jaren de prijs op te drijven en word deze verkocht zorg dat waarde van u aandelen overgaan in de andere partij

  en 250.000 in een lucht of vracht haven deze zijn solide en moeten altijd blijven

 10. arlette says:

  Ik zet 100.000 euro op mijn spaarrekening. Daarvan gebruik ik 50.000 euro voor renovatie van mijn woning.
  Elk van onze 10 kinderen en pleegkinderen 50.000 euro (=500.000 euro) Dan 50.000 euro aan de Cliniclowns die blijdschap brengen bij degenen die het nodig hebben.
  Beleggen ? Ja een 50.000 euro in tak 21 bij Axa en dan koop ik me nog een huisje in de Ardennen dat dienst kan doen als rustpunt voor degenen die het nodig hebben.
  ‘k Ga dan nog is goe shoppen, mezelf is trakteren want dat is iets dat ik te weinig heb gedaan in mijn leven.

 11. marcoke says:

  ik zou voor 1 miljoen aandelen van accentis kopen.